Tuesday, February 26, 2019

μονιμος κατοικος εξωτερικου

Η κυβέρνηση με το άρθρο 71 του πολυνομοσχεδίου καταργεί την έκπτωση στη φορολογία που είχαν έως σήμερα οι βουλευτές στη βάση της οποίας το 25% των δηλωθέντων εισοδημάτων τους να είναι αφορολόγητο. Το συγκεκριμένο προνόμιο είχε παραχωρηθεί στους βουλευτές μέσω της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ζ' ψηφίσματος του έτους 1975 και αφορούσε την έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης όλων των δαπανών άσκησης του λειτουργήματος του βουλευτή.


Αυτό σημαίνει πως για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 11 Ιανουαρίου 2017 οι βουλευτές θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι πολίτες. Να σημειωθεί δε πως η ετήσια αύξηση των εσόδων από την κατάργηση της έκπτωσης στους βουλευτές υπολογίζεται από το 2018 και έπειτα στα 44 εκατ. ευρώ.


https://vpreskiu.blogspot.com/2019/05/blog-post_51.html

Ωστόσο, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ανέδειξε μια άλλη πτυχή της υπόθεσης αυτής δείχνοντας το πως η περικοπή των φορολογικών προνομίων των βουλευτών θα επηρεάσει και το μισθολόγιο των δικαστικών. Συγκεκριμένα επί του άρθρου 71 η έκθεση αναφέρει τα εξής:


σειριακή θύρα

μονιμος κατοικος εξωτερικου

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργούνται τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ζ΄ Ψηφίσµατος του έτους 1975 (Α΄ 23) της Ε΄ Αναθεωρητικής Βουλής, τα οποία ορίζουν ότι «κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήµατος από την αρµόδια δηµόσια οικονοµική υπηρεσία,» από το υποκείµενο σε φόρο εισοδήµατος ποσό της βουλευτικής αποζηµίωσης «αφαιρείται ποσό ίσο µε το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζηµίωσης ως τεκµαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών µίσθωσης πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήµατος».


πως βαζω διαγωνισμο στο facebook


μονιμος κατοικος εξωτερικου
https://vpreskiu.blogspot.com/2019/03/blog-post_22.html

No comments:

Post a Comment