Friday, May 17, 2019

τουρκικες λεξεις στο ελληνικο λεξιλογιο

ποτα βασιλοπουλος
τουρκικες λεξεις στο ελληνικο λεξιλογιο
τουρκικες λεξεις στο ελληνικο λεξιλογιο

Επί της ουσίας κυβερνητικές πηγές παραπέμπουν σε υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης που θα συνιστούν απλώς μία πολιτική συμφωνία-συμβιβασμό αποκλείοντας την ψήφιση προληπτικών μέτρων από την παρούσα βουλή.


Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι το θέμα αυτό δεν συζητείται αυτήν την στιγμή στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους δανειστές. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες η χθεσινή συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με τον Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών να τείνει ευήκοα ώτα στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες όπου θα έχουν το μεσημέρι συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στον οποίο και θα παρουσιάσουν το πακέτο των ελληνικών προτάσεων για ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης. Εκ παραλλήλου θα συνεδριάζει το Euroworking Group από το οποίο η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ένα θετικό σήμα, έστω ένα βήμα που θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.


https://aqldyalu.blogspot.com/2019/03/blog-post_1.html

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πακέτο που παρουσιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προτείνει μεταξύ άλλων την επέκταση του κόφτη δημοσιονομικής διόρθωσης για την διετία 2019 και 2020 ενδεχομένως και με μερική περιγραφή των μέτρων για την περίπτωση που δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι. Παράλληλα όμως ως αντίβαρο ζητεί τον προσδιορισμό από τους δανειστές από τώρα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που θα ενεργοποιηθούν το 2018, ούτως ώστε τότε να επηρεάσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έχουν συμφωνηθεί.



πως μπορω να χακαρω το instagram
https://lspeahlm.blogspot.com/2019/03/blog-post_88.html

No comments:

Post a Comment